SREČANJE PODRUŽNIČNIH ŠOL V ŠTANGARSKIH POLJANAH

V četrtek, 23. 5. 2024, so se učenci podružnične šole Temenica udeležili tradicionalnega srečanja podružničnih šol treh občin, ki je letos potekalo v Štangarskih Poljanah. Srečanja se je udeležilo okoli 150 učencev z učitelji iz podružničnih šol Primskovo, Velika Kostrevnica, Šentlovrenc ter naše podružnične šole.

Ob prihodu v Štangarske Poljane so nas prijazno sprejeli tamkajšnji zaposleni in učenci. Vabilu sta se odzvala ravnateljica  Osnovne šole Šentvid pri Stični Angelca Mohorič in ravnatelj Osnovne šole Šmartno pri Litiji Tomaž Rozina, ki nas je tudi pozdravil in prijazno nagovoril.

Učenci PŠ Štangarske Poljane so otvorili kulturni program, dobrodošlico pa je vsem povabljenim gostom zaželela vodja PŠ Štangarske Poljane Petra Ivanušič, ki je program tudi povezovala.

Učenci iz vseh podružničnih šol so se nato predstavili z zanimivim kulturnim programom. Vsak obiskovalec je dobil spominek za srečo, ki nas bo spominjal na to srečanje.

Po končanem kulturnem programu  so se vsi učenci zbrali na šolskem igrišču, pomalicali in se medsebojno družili. Srečanje so nadaljevali s pohodom v Veliko Štango, kjer so se na igrišču na Komunu športno udejstvovali, na koncu pa še posladkali s sladoledom. Dan je minil v prijetnem druženju in izmenjavi dragocenih izkušenj.

Polni novih vtisov in stkanih prijateljstev smo se vrnili v Temenico.