Tajno društvo PGC – predstava za otroke

Anton Ingolič, Nebojša Pop Tasić: TAJNO DRUŠTVO PGC – dramska predstava za otroke

V ponedeljek, 18. decembra 2017, so imeli učenci 4. in 5. razreda kulturni dan. Odpravili so se na ogled dramske predstave za otroke z naslovom Tajno društvo PGC in tako vstopili v prednovoletno dogajanje res kulturno.

Lutkovno gledališče Ljubljana je osrednje slovensko gledališče, ki uprizarja lutkovne in dramske predstave za otroke, mlade in tudi odrasle. Predstavo Tajno društvo PGC uprizarjajo na Šentjakobskem odru LGL.

Na predstavo so se učenci pripravljali že pri rednem pouku slovenščine. Spoznali so zgodbo, se poistovetili z glavnimi junaki ter razmišljali o odraščanju, nagajivosti in odnosu do drugih ljudi.

Ob gledanju predstave so se sprostili in se nasmejali prigodam dramskih igralcev. Učencem je bilo zanimivo tudi to, da so igralce, ki jih poznajo s televizijskih zaslonov, tokrat videli v živo. Predstava jim je bila zelo všeč. Nekaterim pa so se porodile tudi različne ideje o ustanovitvi tajnega društva na naši šoli.

Učenci so bili nad predstavo navdušeni in si še želijo podobnih dejavnosti. Pred predstavo so si ogledali tudi okrašeno Ljubljano in začutili praznični utrip mesta.