Teden otroka na PŠ Temenica

Teden otroka je v letošnjem šolskem letu potekal od ponedeljka 3. 10. 2022 do petka 7. 10. 2022. Letošnja tema je bila Skupaj se imamo dobro.

V tem tednu smo učence spodbujali k igrivosti, druženju, spletanju prijateljstva ter jim pripravili veliko različnih dejavnosti in iger.

V ponedeljek so učenci lahko prinesli v šolo svojo najljubšo igračo. Z njimi so se lahko igrali v šoli cel teden, saj so igrače prenočile na naši šoli. Med odmori in v podaljšanem bivanju smo poslušali glasbo na temo prijateljstva in druženja. Zraven smo seveda tudi zaplesali. V torek smo se sproščali s pomočjo masaže – pica, ob tem pa so nam že zakrulili trebuščki. V sredo so učenci lahko prinesli v šolo svojo družabno igro, s katerimi smo se poigrali in se zelo zabavali. Učenci so premagali tudi učiteljice. V četrtek smo imeli tekmovanje ferdatlon. Učenci so bili razdeljeni v 3 skupine, pomerili pa so se v hitrosti in spretnosti ter sodelovanju. Spoznali smo, da je sodelovanje zelo pomembno. Na koncu je sledila tudi razglasitev zmagovalcev in podelitev medalj. Ker pa ni pomembno zmagati, ampak sodelovati, smo si na koncu tudi vsi med seboj čestitali. Skupaj s svetovalno delavko smo poslušali tudi pravljico Imam disleksijo in se pogovarjali o drugačnosti in sprejemanju.  Čez cel teden pa smo veliko časa posvetili igri, , risanju, ustvarjanju, druženju, petju in plesanju. Tudi pri pouku smo utrjevali snov z igro. V petek pa smo se v Ljubljano zapeljali z avtobusom in  si v okviru kulturnega dneva ogledali tudi lutkovno predstavo Škrt škrt kra čof.