Teden otroka na PŠ Temenica

V ponedeljek so učenci prinesli s seboj svoje najljubše družabne igre. Pri pouku SLJ četrto uro je bil čas za druženje in odkrivanje nekaterih čisto novih iger ter družabnih rekvizitov. Bilo je zabavno, poučno in občasno tudi zelo napeto!

V  torek so učenci preživeli dan na matični šoli v Šentvidu. Zjutraj so se pridružili učencem 1. razredov in skupaj z njimi spoznavali japonsko gledališče Kamšibaj – Slikovedke. Knjižničarka Maruša iz Splošne knjižnice Ivančna Gorica jim je predstavila kar tri pravljice. Z zanimanjem so prisluhnili zgodbi O Zajcu, ki je imel prekratke noge, vsem poznano, a prirejeno Muco Copatarico ter Kozlovsko sodbo. Ilustracije, ki jih je pravljičarka nizala v leseni škatli tekom pripovedovanja, so pritegnile učence, da so pravljicam prisluhnili z velikim zanimanjem.

Tekom dne pa so obiskali tudi šolsko knjižnico (prvošolci prvič v tem šolskem letu), kjer jih je prijazno pričakala in sprejela knjižničarka Katja. Nekateri sami, drugi s knjižničarkino pomočjo, so si izbrali različne slikanice in pesniške zbirke; nekateri drugošolci pa so na policah z debelejšimi knjigami poiskali že tiste, z malimi tiskanimi črkami.

Sreda je potekala v likovnem ustvarjanju. V podaljšanem bivanju so učenci pod mentorstvom učiteljice Martine ustvarjali z veliko žlico – ali bolje – z velikimi barvnimi kredami.

Njihovo slikanje na asfaltu pred šolo je dokaz, da naša domišljija nima meja!

Četrtek je bil namenjen didaktičnim igram. Pri pouku matematike so se učenci podali v raziskovanje in ustvarjanje zaporedij ter vzorcev, ki so jih poskusili prikazati s pomočjo različnih didaktičnih materialov. Učenci so lahko izbirali med

link kockami različnih velikosti, zobati barvnimi kolesi, številkami iz musgumija, barvnimi liki različnih debelin in velikosti ter različno dolgimi barvnimi trakovi.

Nastali so zanimivi prikazi, ki so s svojo izvirnostjo presenetili tudi učiteljico.

Seveda pa je bilo tekom dneva čas tudi za igro. Igra ŠTIRI V VRSTO v drugačni podobi kot so jo učenci vajeni, je bil za marsikoga pravi izziv.

Petek so učenci preživeli na matični šoli. Že zjutraj smo z zanimanjem opazovali kdo ima kje kaj zelenega. Nekateri oblečeni v zelene puloverje, drugi v zeleno trenirko, deklice z zelenimi šali in zaponkami v laseh, učiteljica z zeleno zapestnico.

V rumeno zelenih barvah pa je potekala tudi športna vzgoja, kjer smo imeli na voljo celo telovadnico.