»Z dedkom in babico med živžav pomladnih trav«

Prvi junijski petek je že zjutraj obetal lep sončen dan, ravno pravšnji za druženje učencev podaljšanega bivanja z matične in podružnične šole in njihovih starih staršev. Po lanskoletnih dobrih izkušnjah in pozitivnih odzivih udeležencev smo se v podaljšanem bivanju odločili, da se letošnjo pomlad ponovno srečamo, tokrat pod geslom »Z dedkom in babico med živžav pomladnih trav«.

Po šolskem kosilu so nas dedki in babice pričakali v zunanji učilnici. Opremljeni z vsem, kar sodi v vroče, že skoraj poletno popoldne, in dobro razpoloženi smo se podali na potep proti podružnični šoli v Temenici. Pot med polji in košeninami nas je pozdravljala z razkošnimi vonji in zvoki brsteče pomladi, rahel vetrič pa je milil sončno pripeko. Čas je mineval v klepetu, opazovanju okolice in prepevanju veselih pesmic. Po debeli uri hoje smo prispeli na cilj, za naše varno prečkanje ceste pred šolo v Temenici pa sta prijazno poskrbela člana PGD Temenica.

Pohodniki so najprej poiskali svoj senčni kotiček, si malo oddahnili in se osvežili. Na dogajalnem prostoru pred podružnico so se pridružili dedkom in babicam, ki so v času pohoda posadili medovite rastline ob novem učnem čebelnjaku za šolo in tako zagotovili izdatno cvetlično pašo za čebelice. V nadaljevanju popoldneva so stari starši prisluhnili pisanemu kulturnemu programu, ki so ga zanje pripravili njihovi vnuki, prisotne pa je nagovorila tudi ravnateljica Angelca Mohorič. Otroci so svoje dedke in babice navdušili s plesnimi, pevskimi, recitacijskimi in instrumentalnimi točkami, ti pa so jih za vloženi trud in iskrivo ustvarjalnost nagradili z glasnimi aplavzi. V zaključku programa je sledilo žrebanje, ki je ducatu srečnežev prineslo prav posebno nagrado za pozorno opazovanje dogajanja na pohodniški poti. Vsem nagrajencem, otrokom in njihovim starim staršem, želimo veliko veselja ob skupnem igranju družabne igre tri v vrsto.

Popoldne, ki je prehitro minevalo v prijetnem vzdušju medgeneracijskega druženja, smo nadaljevali z barvanjem spominskih kamenčkov v ustvarjalni delavnici ter s športnimi igrami pred šolo in na igrišču. Ker običajno na koncu pride najboljše, so bili udeleženci dogodka deležni še sladolednega presenečenja, dobrodošle poznopopoldanske ledene osvežitve.

Razšli smo se dobre volje, zadovoljni in hvaležni za priložnost novega srečanja, ki nas bo še dolgo navdajalo z lepimi spomini. Hvala dedkom in babicam, da so si vzeli čas, nam vsem polepšali dan in nas obogatili z dragoceno izkušnjo medgeneracijskega povezovanja. Kmalu spet na svidenje!