Zaključna ekskurzija – Ranč Aladin

Prišel je težko pričakovani dan. V petek, 17. 6. 2022, so se učenci 1.a , 1.b in 1 r. PŠ Temenica z učiteljicami odpravili na končno ekskurzijo – Ranč Aladin. Ob 7.45 uri smo se odpeljali z avtobusom proti naselju Mirna, točneje v kraj Gomila.

Prispeli smo na cilj, ter se  razdelili v tri skupine. Lastnik Ranča gospod Damjan nas je popeljal na voden ogled in povedal veliko zanimivosti o živalih. Izvedeli smo, da ima ris mladiče, da lame pljuvajo, da noj ne more leteti – lahko pa močno brcne, kamela ima v grbi maščobo, kengurujev mladič se skriva v posebni vreči, da so surikate male zverinice, ki so prav zanimivo pozirale. Pobožali smo male želvice ter izvedeli, da se Aladin levi, zato mu je odpadlo že veliko zimske dlake.

Po razburljivem ogledu smo si privoščili malico ter se posladkali s sladkarijami. Nič manj pa niso bila zanimiva igrala. Streljanje z loki, plezalne stene, vožnja z gumijastimi obroči, gugalnice, tobogani, plezanje po rovih, ziplain, streljanje s topovi, hiša strahov in še in še. Vse to so preizkusili, se zabavali in uživali. Privoščili smo si tudi sladoled, ki so si ga učenci kupili sami. Bil je odličen.

Čas je vse prehitro minil, naredili smo še skupinsko fotografijo ter se veseli in polni vtisov odpravili proti domu. Sledilo je kosilo, čas v podaljšanem bivanju pa smo posvetili pripovedovanju, o dogodivščinah, ki smo jih doživeli na ranču. Lepo je bilo.