Zimska šola v naravi

1. dan

Uspešno smo prestali prvi dan šole v naravi. Po odličnem kosilu, smo se odpravili na bele strmine preizkusit v znanju smučanja. Preizkus smo vsi dobro prestali, zato se že veselimo jutrišnjih novih zavojev. Da bomo ves teden varno smučali, smo se udeležili predavanja o varnosti na smučišču. Za konec dneva smo se odpravili še na prijeten nočni sprehod po bližnji oklici, na katerem niso manjkale niti snežne kepe.

2. dan

Po zajtrku smo odšli na smučišče, kjer smo pridno vadili. Spoznali smo nova učitelja smučanja Aljaža in Boštjana. Smučali smo do 12.00.Prijetno utrujeni smo odšli na kosilo. Počitek smo si res zaslužili. Pa spet nazaj na smučišče. Po ogrevanju, smo skoraj vsi odšli na vlečnico in smučanje je postalo še bolj zabavno. Ponosni na svoj uspeh,  a izčrpani smo odšli na malico in nadaljevali dan s poukom. Na sporedu je bila matematika. Za večerjo nas je razveselila  dobra okusna pica. Dan smo zaključili z zanimivimi in zabavnimi skupinskimi igrami.

Skupina Žurerk (6. a)

 3. dan

Zbudili smo se v prelepo sončno jutro. Po obilnem zajtrku smo se kot ponavadi odpravili na bele strmine. Končno smo se vsi spustili z vrha našega smučišča. Polni  ponosa smo se odpravili na slastno kosilo. Sledil je  počitek, potem pa zopet nazaj na dilce. Pridno smo vadili in nadgrajevali svoje smučarsko znanje. Neučakani smo po malici odšli na bowling ter kasneje pisali test o obnašanju in varnosti na smučišču. Naše kuharice so nas za večerjo pocrkljale s palačinkami. Zagotovo pa si bomo zapomnili tudi gospoda Frančka, ki nam je na zanimiv način predstavil Pohorje. Zvečer samo še priprava na spanje in smuk (oz. slalom :))  v postelje.

Skupina Zima (učenke 6. a in 6. b)

4. dan

Dnevni red je bil podoben prejšnjim. Z mirnostjo smo opazovali učence pri jedi. S precejšnjo mero bontona so pojedli vse obroke. Očitno jim je svež zrak dobro del, saj so se krožniki pogosto vračali nazaj v kuhinjo po novo porcijo. Na smučišču smo z veseljem opazovali napredek učencev ter naraščajoče navdušenje nad smučanjem. Zagnanost je bila tako velika, da smo jih popoldne komaj spravili nazaj v hotel. Potrpežljivo so prenašali vaje iz geografije in angleščine, saj so bili zvečer nagrajeni z zabavnim programom. Prav vsi so uspešno opravili izpit iz smučanja in za to prejeli smučarsko izkaznico. Mislimo, da si bodo vsi učenci zimsko šolo v naravi zapomnili tudi po zaključnem večeru. Prav vsak učenec je na plesišču užival v ritmih zabavne glasbe. Čeprav bi učenci žur z veseljem podaljšali do zgodnjih jutranjih ur, pa nas jutri čaka še tekmovanje v veleslalomu.

Skupina učiteljev

V petek je prihod v Šentvid predviden  ob 16.30.