ZIMSKA ŠOLA V NARAVI ZA 6. RAZRED

ČETRTEK

Narava je pokazala svojo slabšo plat in nam preprečila smučanje, saj je celo noč in še polovico današnjega dneva močno deževalo in pihalo. Vid je praznoval rojstni dan in ob budnici smo mu pripravili posebno presenečenje. Nato smo dopoldne preživeli ob igranju različnih družabnih iger. Bilo je zelo zabavno in tudi tekmovalno. Pred kosilom smo se poigrali še z našimi papirnatimi žabicami: za miss žab se je prijavilo kar 28 kandidatk in zmagala je krasotica Lili. V žabji dirki na kratke proge je slavil Piki, v štafeti sob pa je bil najhitrejši Kevin iz sobe Štirje kralji.

Popoldan je prenehalo deževati, a je smučarska proga ostala zaprta, zato smo se odpravili na pohod do Črnega jezera. Nato smo se v sobah pripravljali na večerni program, kjer je vsaka soba pokazala svoj talent. Najbolj izvirni so bili s svojim skečem fantje iz sobe 203. Kot se za zadnji večer spodobi, pa smo ga zaključili s plesom do poznih večernih ur. Plesali smo prav vsi!

Jutri se v Šentvid vračamo okoli 16. ure. Glede na slabo vremensko napoved bomo ob morebitni večji zamudi starše o tem obveščali preko eAsistenta, zato vas prosimo, da ga spremljate. Se vidimo!

 

SREDA

Danes se je vreme žal poslabšalo in na smučišču nam je nagajal močan veter. Kljub temu smo se pogumno odpravili na smuko. Boljši smučarji so sedli na sedežnico, začetniki pa so prav vsi popeljali s sidrom.

V času kosila nas je pričakalo posebno presenečenje: obiskali so nas gospa ravnateljica, pomočnik ravnateljice ter razredničarka 6. a. Ponosno smo jim razkazali naše bivalne prostore ter razlagali najbolj zanimive stvari, ki smo jih doživeli. V času popoldanskega pouka smo bili ustvarjalni, saj je vsak izdelal svojo papirnato žabico, jo tudi okrasil in izvirno poimenoval. Najboljši del je prišel na vrsto po večerji, ko smo šli na bowling ter izvedli nočno orientacijsko tekmovanje. Pred spanjem pa so si rahlo utrujeni učitelji prislužili še lepotni tretma v lokalnem kozmetičnem salonu …

 

TOREK

Zbudili smo se v prekrasno jutro. Napolnjeni z novo energijo smo se odpravili na smučišče. Izkušenejši smučarji so takoj odšli na vlečnico, začetniki pa so se posvetili napornim vajam usvajanja pravilne tehnike smučanja. Po kosilu je trdo delo že pokazalo sadove in skupina začetnikov se je prvič ponosno popeljala s sidrom.

V popoldanskih urah smo razgibavali naše možgane. Pisali smo o svojih prvih vtisih, raziskovali, kako hitro se tali sneg na različnih podlagah ter opravili nekaj geografskih nalog. Najbolj razburljivo pa je bilo po večerji, ko smo priredili bingo. Napeto je bilo skoraj do zadnje številke, ko smo končno dobili zmagovalca.

 

PONEDELJEK

Pa smo jo končno dočakali, našo zimsko šolo v naravi! Šestošolci smo se v ponedeljek, 15. 1. 2024, odpravili na Tri kralje na Pohorju, kjer smo se v dopoldanskih urah namestili v domačnem hotelu Jakec.Po kosilu nas je čakalo prvo navajanje na smuči. Kar nekaj časa je trajalo, da smo se vsi obuli, potem pa so učitelji preizkusili naše smučarsko znanje in nas razdelili v skupine. Danes je bilo smučanja le za pokušino, jutri pa bo šlo že bolj zares …

Po popoldanski malici smo se pogovorili o FIS pravilih. Nato je vsaka soba dobila nalogo, da izdela svoj grb in se predstavi. Za večerjo so nas presenetili z okusnim šmornom, po njej pa smo, da bi pokurili še zadnjo odvečno energijo, odšli na nočni pohod z lučkami.