1. KD: Ogled lutkovne predstave Zverjašček

V sredo, 10. 11. 2021, so imeli vsi učenci prvega triletja ter učenci POŠ Temenica kulturni dan. Odpravili so se v Lutkovno gledališče Ljubljana na ogled lutkovne predstave z naslovom Zverjašček, ki je nadaljevanje zgodbe o Zverjascu.

Obe slikanici je napisala angleška avtorica Julia Donaldson. V njej sta glavna junaka Zverjašček in mala miška, ki je strah in trepet vseh prebivalcev gozda.

Učenci so z zanimanjem spremljali glavna junaka in ostale prebivalce gozda.

Navdušeni so bili nad premičnimi kulisami ter prisrčnimi glasbenimi vložki. Z občasnimi komičnimi elementi je predstava pritegnila pozornost prav vsakega gledalca.

Ob vrnitvi na matično šolo so zgodbo podoživeli ob prebiranju slikanice ali ob ogledu istoimenskega risanega filma. Iskali so podobnosti in razlike med pravljico in lutkovno predstavo. Spoznali so, da se s pomočjo domišljije lahko spoprijemamo s težavami ter kako se lahko razvije prijateljstvo med dvema, ki sta si tako zelo različna.

Učenci so se tekom celega dneva vedli skladno z bontonom obnašanja v gledališču in na avtobus. Prav tako so upoštevali vsa priporočena navodila za preprečevanje bolezni covid-19.