Izvajanje vzgojno-izobraževalnega dela od 7. 12. 2020

Spoštovani starši,

obveščamo vas, da še naprej nadaljujemo s šolanjem na daljavo. Vlada Republike Slovenije je zaradi aktualnih epidemioloških podatkov podaljšala ukrepe za zajezitev in obvladovanje epidemije covid-19.

Načrt sproščanja ukrepov za zajezitev in obvladovanje epidemije bo potekal po treh fazah – oranžni, rumeni in zeleni.

  • V oranžni fazi umirjanja (pod 1000 okužb/1000 hospitaliziranih bolnikov s covid-19) se predvideva odprtje vrtcev in šol za 1. triletje ter osnovnih šol s prilagojenim programom in zavodov za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami. Sprostile se bodo lahko tudi športne aktivnosti na prostem.
  • V rumeni fazi umirjanja (pod 600 okužb/500 hospitaliziranih bolnikov s covid-19) se osnovne šole odprejo v celoti. V šole se vrnejo tudi zaključni letniki srednjih šol.
  • V zeleni fazi umirjanja (pod 300 okužb) se odpravijo vse omejitve na področju vzgoje in izobraževanja ter športnih dejavnosti.

Doseganje kriterijev za sproščanje ukrepov po fazah se bo spremljalo na dnevni ravni. Ko bodo kriteriji doseženi, bodo predvideni ukrepi posamezne faze stopili v veljavo drugi naslednji dan po ugotovitvi.

Šolanje na daljavo je postalo stalnica našega vsakdana.Dragi učenci, verjamemo, da je obdobje šolanja na daljavo drugačno, da pogrešate svoje sošolce in sošolke, a smo ponosni na vaše sodelovanje, trud in napredek, ki ga izkazujete v tem času. Zadnje dneve zaznavamo tehnične težave v aplikaciji MS Teams. Sporočate nam, da ne morete oddati nalog, da so težave s povezavo slabe in da ne morete ves čas skupnega druženja preko videokonference sodelovati pri srečanju. Vsi se trudimo po najboljših močeh, da bi pouk na daljavo potekal brez zapletov, a žal pri internetnih povezavah smo odvisni od ponudnika in njegovih storitev.

V želji, da bi učenci pri pouku na daljavo pridobili čim več znanja in veščin, vas, dragi starši, prosimo za sodelovanje tudi tokrat. Prosimo vas, da spodbujate otroke, da:

  • naloge opravijo po svojih najboljših močeh,
  • smo jim odrasli na razpolago, kadar potrebujejo pomoč,
  • verjamemo, da so sposobni sami narediti šolske obveznosti, in jim zaupamo,
  • se skupaj veselimo njihovih učnih uspehov.

Kljub vsemu pa prihaja za marsikoga najlepši čas v letu. Želimo vam, da bi našli čas zase in za druženje z otroki. Tudi v tej situaciji vsak dan lahko najdemo veliko dobrega in pozitivnega. S poudarjanjem pozitivnega in uspešnega bomo mladim pokazali, da je tudi ta virusna situacija priložnost, da se kaj novega naučijo in da jo sprejemajo kot izziv in ne kot nepremagljivo težavo.

Prebrana pravljica, pogovor, sprehod in raziskovanje zimske pokrajine so trenutki, ki nam ostanejo v spominu za vse večne čase. Otroci potrebujejo naš čas. Otroci potrebujejo našo pozornost. Otroci potrebujejo drobna presenečenja, ljubezen, naklonjenost in podporo. Vsega tega vam želimo v adventnem času v izobilju.


V želji in upanju, da se kmalu srečamo v šoli, vam želimo prijeten konec tedna in uspešno delo tudi v bodoče.

Spletna razstava snežakov

Drage učenke in dragi učenci!

Pred nekaj dnevi smo vstopili v veseli december, v čaroben mesec, ki bo letos prav gotovo poseben, a zato nič manj prazničen. K temu ste s svojimi izvirnimi junaškimi snežaki veliko prispevali prav vi, učenci in učenke. V ponedeljek, 30. novembra 2020, se je namreč zaključil likovni natečaj Jaz sem snežak, jaz sem junak, v okviru katerega vas je 65 učencev izdelalo več kot 50 najrazličnejših in zelo domiselnih snežakov. Vas že zanima, kako izgledajo?

Vabljeni k ogledu spletne razstave!

Dostopnost