Elektronske cigarete in drugi novejši izdelki s tobakom ali nikotinom

Spoštovani starši,

Zdrava šolav ponedeljek, 17. 4., je v okviru projekta Zdrava šola spletno potekalo enourno predavanje o elektronskih cigaretah in novejših izdelkih iz tobaka. Na predavanju je ga. Helena Koprivnikar, specialistka javnega zdravja, zaposlena na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje, zelo izčrpno posredovala informacije o tem, kaj so elektronske cigarete in novejši tobačni izdelki, kaj vse vsebujejo, kakšne so posledice uporabe za zdravje …

Predstavljene so bile tudi nikotinske vrečke (tobačni izdelki za oralno uporabo). Izvedeli smo tudi, zakaj je njihova uporaba še posebej tvegana za otroke, mladostnike in mlade odrasle, kakšna je razširjenost uporabe v Sloveniji in kako te izdelke ureja slovenska zakonodaja.

Ker je bilo zanimanje za predavanje zelo veliko, so se na NIJZ odločili, da predavanje ponovijo. Predavanje je namenjeno odraslim (šolskim delavcem in staršem). Če se ga želite udeležiti, se prijavite na enega od terminov. Predavanja bodo potekala v (gre za isto predavanje v več terminih, zato se prijavite samo enkrat):

– četrtek, 11. 5. ob 17 uri

– ponedeljek, 15. 5. ob 17 uri

– petek, 19. 5. ob 17 uri in

– sredo, 31. 5. ob 17 uri.

Za udeležbo na predavanju se je potrebno prijaviti na povezavi: https://anketa.nijz.si/a/1c26861a

Prijavljeni boste dobili povezavo do aplikacije ZOOM na dan predavanja.

Prijava je možna do zapolnitve prostih mest, nato bodo prijave zaprli. V kolikor bo zanimanje veliko, bodo nekaj ponovitev predavanja organizirali tudi v začetku meseca junija in po potrebo tudi jeseni.

 

VEČ BREZPLAČNIH PREDAVANJ NAMENJENIH STARŠEM, NAJDETE POD ZAVIHKOM .