Naravoslovni dan prvošolčkov na kmetiji Ostanek

V sredo, 18. 5. 2022, so imeli učenci 1. razreda zadnji naravoslovni dan. Po jutranji malici in razgovoru o bontonu ter varnosti v prometu, so se peš odpravili v Velike Pece. Pot je bila razgibana, spremljali so jo sončni žarki, zato so učenci veselo prispeli na cilj, kmetijo Ostanek. Tam so jih toplo sprejeli lastniki. Z gospo Damjano in Tadejem so se razdelili v dve skupini in vedoželjno raziskovali njihovo lepo urejeno kmetijo. Predstavili so svoje prostore in delo, različne vrste vrtnin, načine pridelave in predelave. Učenci so opazovali vrtnarsko orodje, stroje in druge pripomočke. Najbolj so uživali, ko so se v saditvi preizkusili tudi sami. V platoje so posejali kolerabo, v lonček posadili češnjev paradižnik in na gredico sadiko buče.  

Na koncu so jih lastniki pogostili z zelenjavo in jih obdarili s sladoledom ter svinčniki. Ko so se vrnili v šolo, so jih že čakali lončki s paradižniki, ki so jih ponosno vzeli domov.  

Obisk na kmetiji Ostanek je bil čudovit in še bolj poseben, saj tam živi tudi eden izmed naših učencev. Zahvaljujemo se jim za gostoljublje in prijaznost ter jim želimo veliko delovne vneme še naprej.