Praznični sejem

Koledarsko leto je že skoraj naokoli in na OŠ Ferda Vesela smo poskrbeli, da ste v veseli december vstopili praznično. V petek, 29. novembra 2019, se je na šoli namreč odvijal praznični sejem.

Dan je potekal malo drugače kot ponavadi. Učenci so v šolo prišli šele popoldne in ure so minile v duhu priprave na sejem. Praznične izdelke so učenci s pomočjo razredničark in drugih učiteljev izdelali že v dneh pred sejmom, na dan sejma pa je bilo potrebno zasnovati še okrasitev stojnice. Ob 17. uri je šola za vse obiskovalce sejma odprla svoja vrata in v avli se je začela kratka kulturna prireditev. Učenci so pokazali, kaj vse zmorejo in znajo ter da jim tuji jeziki ne povzročajo nobenih težav. Da jim ne manjka inovativnih zamisli in estetskega čuta, pa so dokazali z lepimi stojnicami in ličnimi izdelki, ki so si jih obiskovalci lahko ogledali takoj po koncu prireditve oziroma po uradni otvoritvi sejma. Prazničnih izdelkov je bilo res veliko. Stojnico je postavil prav vsak oddelek, pridružili pa so se nam tudi starši, tehniški krožek, podaljšano bivanje, urbano vrtnarjenje in Center za zdravljenje bolezni otrok. Pestro sejemsko dogajanje je spremljala živa glasba, za katero so poskrbeli učenci sami, umanjkal pa ni niti srečelov, ki je prinašal zanimive dobitke.

Veseli smo, da ste se sejma udeležili v tako velikem številu. Zbrali smo zavidljivo vsoto denarja. Izkazali ste svojo dobrodelnost in učencem na obraz narisali marsikateri nasmešek, za kar se vam iskreno zahvaljujemo.