Kulturni dan za 6. razred: La Fontaine in knjižni sejem

V četrtek, 28. novembra 2019, so se šestošolci v okviru letošnjega prvega kulturnega dne odpravili v Ljubljano. V glavnem mestu jih je pričakalo megleno vreme, ki pa ni bilo ovira za uvodni poučni sprehod mimo nekaterih ključnih stavb, trgov in spomenikov prestolnice.
Pot jih vodila v Cankarjev dom, kjer so si v Kosovelovi dvorani ogledali otroško baletno predstavo, ki se je vsebinsko navezovala na tri basni Jeana de La Fontaina. Zgodbe je najprej predstavil igralec v vlogi La Fontaina, po njihovi plesni uprizoritvi pa je skupaj z občinstvom izluščil tudi nauk posamezne basni.
Po ogledu predstave so se učenci sprehodili med stojnicami letošnjega 35. knjižnega sejma. V pestri  sejemski ponudbi številnih založb so brez težav našli nove naslove za domače knjižne police. Na eni od stojnic so se srečali tudi s priljubljenim mladinskim pisateljem Primožem Suhodolčanom, z njim na kratko poklepetali in se domov vrnili z njegovim avtogramom v žepu.
Na poti do avtobusa je bilo še nekaj časa za ogledovanje praznično okrašene Ljubljane in za strnitev vtisov kulturnega dopoldneva.
Kulturni dan se je zaključil ob 12.30, ko so se učenci srečno vrnili v Šentvid.