Razigrano kostanjevo druženje

Učenci in učitelji podaljšanega bivanja smo že lani sklenili, da bodo kostanjevi pikniki ostali v načrtu naših jesenskih popoldanskih druženj. Tako smo v začetku šolskega leta za letošnji termin priljubljenega dogodka določili sredo, 18. oktober 2023. Že teden dni prej smo pozorno spremljali vremensko napoved, ki se je muhasto spreminjala vsak dan, in upali, da se bo obet suhega vremena uresničil.

In se je! Sredi tretjega oktobrskega tedna smo se nekaj pred 15. uro zbrali na šolskem igrišču. Najprej smo spremljali kratek kulturni program, ki so ga za sovrstnike pripravile skupine podaljšanega bivanja. Nastopajoči so recitirali, peli, plesali in nas presenetili z bolj in manj zvitimi jesenskimi ugankami. Z roba igrišča je medtem ves čas prinašalo prijeten vonj po kostanju …

Naša glavna kuharja, hišnika Jakob in Miha, sta sporočila, da imamo do prvih meric pečene poslastice še nekaj časa, zato smo nadaljevali s skupinskim plesom. Ob vrtenju in poskokih smo se dodobra razživeli in bili pripravljeni na nove športne in ustvarjalne izzive. Nekateri učenci so se pridružili štafetnim igram, ki so preizkušale njihove gibalne spretnosti, potrpežljivost in vztrajnost, drugi pa so v ustvarjalni delavnici pustili prosto pot svoji domišljiji in kreativnosti. Mimogrede – dobrovoljni ježki in zrelo jesensko sadje so dobro uspeli.

Čas za premor je prinesel sporočilo, da je kostanj pečen! Otroci so z edinstvenimi papirnatimi vrečkami, ki so jih predhodno pripravili za ta namen, potrpežljivo čakali na svojo merico kostanja. V kuhinji so za nas pripravili tudi topel čaj, ki je lepo zaokrožil sladkanje z okusno jesensko dobroto. Ko so se kozarčki in vrečke spraznili, so jih otroci lahko ponovno napolnili; pikniška posoda s pečenim kostanjem je bila tudi letos podobna lončku brez dna. 🙂

Naslednji dan, ko smo vse skupaj prespali in uredili vtise, smo se v skupinah podaljšanega bivanja strinjali, da je za nami lepo jesensko popoldne, ki ga bomo zagotovo še ponovili. Obogatilo nas je z novo izkušnjo druženja, polno sodelovalne vneme, navdušenja in razigrane dobre volje.