ŠVN Pohorje 2020 – 6. razred

  1. dan

Zbudili smo se v jasno, a mrzlo jutro. Polni pričakovanj  smo se podali  novim dogodivščinam naproti. Pred nami je teden smučanja in zimskih radosti na Pohorju.

Srečno smo prispeli in se po kosilu podali na bele strmine, kjer smo preverili naše smučarsko znanje. Najspretnejši smo že preizkusili težavnost prog. Po pošteno zasluženi malici, smo se seznanili s potekom dela v tem tednu in Fis pravili na smučišču. Po večerji pa smo se podali na nočni pohod z lučkami ter občudovali razsvetljeno dolino.

Zvečer smo se polni prijetnih vtisov  komaj umirili in odpravili spat.

  1. dan

Novo sončno jutro na Pohorju nam je narisalo nasmeh na obraz. Po bujenju in jutranji higieni smo se odpravili na zajtrk, takoj za tem pa smo že vsi nestrpni čakali na smučanje. Zbrali smo se na smučišču in celo dopoldne pridno vadili spuščanje po belih strminah. Malo utrujeni smo končno dočakali kosilo in se celo nekoliko spočili preden smo se vrnili na sneg. Dan je hitro mineval in po malici je že sledilo učenje, da ne bomo pozabili vsega, kar smo se do sedaj učili pri geografiji in naravoslovju. Pico za večerjo smo komaj dočakali in v kuhinji izpraznili vse zaloge. Mmmmmmm! Čakal nas je še zabavni večer, ko smo vsi zagreti igrali bingo, da se je od našega navdušenja tresel cel hotel. Nazadnje je sledil še skok v pižamo in spat. Nočko!

Zapisali: Staša Belc in Zala Ciglar

  1. Dan

Sreda se je že začela lepo, saj smo lahko sošolki Barbari pri zajtrku zapeli za njen 12. rojstni dan. Kmalu zatem smo seveda že odhiteli na smučišče, kjer gre vsem smučanje vsak dan bolje od nog. Po treh urah zabavnega spuščanja po strminah smo s praznimi želodci odšli na kosilo in nato hitro spet na smuči, da ne zamudimo kakšnega zavoja. Malica je bila potem že kar dobrodošla, malo manj pa učenje, ki ji je sledilo. Pa smo tudi to herojsko prenesli. Za večerjo so nas kuharji prijetno presenetili s palačinkami, ki jih kar ni hotelo biti dovolj. Za prijeten zaključek dneva so poskrbeli učitelji smučanja z ‘lovom na lisico’ (orientacijski tek) in pa proste bowling steze v našem hotelu. Vse to je iz nas potegnilo še zadnje atome moči, zato smo utrujeni hitro zaspali.

Zapisali: Nika Dolničar in Isabela Strojanšek

  1. Dan

Tudi v četrtek zjutraj nas je pričakal čudovit sončni vzhod. Po hitrem umivanju in zajtrku smo spet stali na smučeh in drveli v dolino. Naš napredek je že več kot očiten. Kosilo in kratek počitek sta spet prehitro minila, popoldne pa nas je že čakalo smučarsko tekmovanje, ko smo se skoraj vsi pomerili v vijuganju po beli strmini. Popoldne smo razkrili svoje skrite prijatelje in se zabavali ob družabnih igrah. Po večerji je kmalu sledila podelitev priznanj za smučanje, najlepše urejene sobe in vse ostalo, kar je bilo ta teden naj naj. Večer smo zaključili z zanimivimi predstavitvami sob, ob katerih smo se do solz nasmejali, in s plesom, ki nas je tako razgrel, da so nas učitelji komaj prepričali, da je ob enajstih pa res že čas za spanje.

Vseeno smo hitro razumeli, da je počitek nujen, saj nas jutri po zajtrku čaka še pakiranje in nekaj lepih uric prostega smučanja, potem pa se bo končno treba vrniti domov. Vsem, ki nas že komaj čakate v Šentvidu, sporočamo, da se predvidoma vrnemo okrog 16.30. Se vidimo!