Devetošolci v zabaviščnem parku

9rNoč iz nedelje na ponedeljek je bila za devetošolce kratka. Že ob štirih zjutraj so bili vkrcani na turistični avtobus in pričeli dolgo potovanje do Gardskega jezera v Italiji. Blizu Verone je Gardaland, že nekaj desetletij cilj sproščene zabave željnih ljudi iz celega sveta. Znana ameriška revija ga je celo uvrstila med pet najboljših zabaviščnih parkov na svetu. Preko trideset atrakcij se razprostira na okrog petdesetih hektarih ozemlja. Letno število obiskovalcev štejejo v milijonih.

Turistična vodička, ki je v sklopu agencije vodila potovanje, je zelo veliko vedela o Italiji in o tem, kaj zanima mlade izletnike. Po postankih so nestrpneži komaj dočakali vstop v zabaviščni park. O podrobnostih bodo pogumneži poročali še posebej, po šolskih hodnikih pa je kar nekaj hvalisanja, kdo je pokazal večji pogum oziroma manj strahu na adrenalinskih napravah.

Vreme je obiskovalcem ta dan pokazalo obe plati. Hud naliv je zmočil vse, močno sonce pa je v kratkem času tudi vse posušilo. To je bila enkratna izkušnja o zelo hitri spremembi vremena. Dan je minil, kot bi mignil. Brez kakršnih koli težav ali zapletov, rahlo izmučeni in s kupom spominskih nagrad, osvojenih na spretnostnih igrah, so se utrujeni izletniki vrnili na avtobus. Ob pohvalni disciplini učencev, ki sta jo posebej zaznala tudi vodička in šofer avtobusa, je v prijetnem vzdušju minil tudi večer na avtobusu ob povratku.