ŠVN – Žusterna

Ponedeljek, 23. 5. 2016

Pa smo le dočakali odhod v šolo v naravi. Vožnja proti Žusterni je bila prijetna, vmesni postanek z malico smo si izbrali kar pri gradu Socerb s prelepim pogledom na morje. Pot nas je vodila proti Luki Koper, kjer smo z zanimanjem opazovali dogajanje in pozorno poslušali pripovedovanje vodiča Maria.

Ob 12. uri smo prispeli do hotela v Žusterni in se nastanili po sobah. Sledilo je plavanje v bazenu, kjer smo že pokazali svoje plavalne sposobnosti in se spuščali tudi po toboganu. Po večerji smo bili že prijetno utrujeni, sledile pa so še zabavne aktivnosti. Že nestrpno pričakujemo jutrišnje aktivnosti.

Torek, 24. 5. 2016

Kljub slabi vremenski napovedi smo dan pričeli z jutranjo gimnastiko ob obali. Po zajtrku  smo na toplem soncu spoznavali življenje ob morju in v njem. Tako nam je pouk hitro minil in odhiteli smo po novo znanje v plavanju.

Po obilnem kosilu smo imeli zaslužen počitek, nato ponovno aktivnosti v bazenu. Večerji je sledilo presenečenje – nočno kopanje in zabava. Naj vam prišepnemo še, da bo naše naslednje javljanje iz Pirana …

Sreda, 25. 5. 2016

Današnji dan smo pričeli bolj zgodaj, saj nas je ob 8. uri že čakala barka Solinarka, s katero smo odpluli proti Piranu. Tam smo si ogledali Akvarij, se sprehodili preko Tartinijevega trga ter se povzpeli do cerkve Sv. Jurija, kjer se nam je odprl pogled na Piranski zaliv. Spustili smo se proti obali, si ogledali prizorišče snemanja filma Poletje v školjki in se posladkali s sladoledom. Vožnja z barko proti Kopru je hitro minila in po kosilu ter počitku smo že pisali razglednice. Seveda brez učenja plavanja ne gre. Pridno vadimo in vsak dan smo boljši. Dan smo zaključili s sprehodom do Kopra, kjer smo si ogledali znamenitosti in se poveselili na igralih.

Četrtek, 26. 5. 2016

Sončno jutro smo pričeli s telovadbo, po zajtrku pa smo odšli na vožnjo s kajaki. Preizkusili smo se v veslanju in naš prvi skok v morje je bil zelo osvežilen. Ugotovili smo, da smo z vesli spretni in ta dogodivščina nam bo ostala v prijetnem spominu.

Medtem smo plavali tudi na zunanjem bazenu. Po kosilu in počitku smo poročali staršem o naših podvigih, nato pa odhiteli na prvo preverjanje znanja v plavanju. Nestrpno pričakujemo večerne aktivnosti. Kaj več pa sledi doma.