PRIJAVA NA JUTRANJE VARSTVO, PODALJŠANO BIVANJE in PREHRANO, ZA ŠOLSKO LETO 2023/24

Spoštovani starši.

V šoli smo pričeli z organizacijo pouka za šolsko leto 2024/2025. Čim več prijav na dejavnosti bomo skušali urediti elektronsko, preko aplikacije eAsistent. 

Jutranje varstvo je namenjeno predvsem učencem 1. razreda. Organizirano bo tako na matični šoli v Šentvidu, kot tudi na podružnici v Temenici. Poteka od 6. ure do pričetka pouka. Če se bo izkazalo, da bo ostalo dovolj prostih mest, bomo vanj vključili tudi učence 2. razreda, ki nujno potrebujejo jutranje varstvo. 

Podaljšano bivanje šola organizira za učence na matični šoli od 1. do 5. razreda ter na podružnični šoli v Temenici od 1. do 3. razreda. Podaljšano bivanje poteka od konca pouka do 16.30 ure. Gre za  načrtovano šolsko dejavnost, v kateri učenci opravijo domačo nalogo in organizirano preživijo prosti čas.

Podaljšano bivanje ni namenjeno čakanju na interesno dejavnost ali avtobus. Za učence na matični šoli, ki po končanem pouku čakajo na organiziran prevoz, bomo zagotovili varstvo vozačev. 

V šolski kuhinji OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični pripravljamo za naše učence štiri obroke dnevno: zajtrk, dopoldansko malico, kosilo in popoldansko malico. Priporočljivo je, da vsak učenec v času pouka zaužije vsaj dopoldansko malico. Trudimo se, da je šolska prehrana kakovostna in raznovrstna. Pomembno nam je, da zadovolji fiziološke potrebe otrok, zato si prizadevamo narediti čim bolj pester jedilnik. 

Prijave v jutranje varstvo, podaljšano bivanje in na prehrano bodo tudi letos potekale preko aplikacije eAsistent. V prilogah vam pošiljamo enostavna navodila za prijave. Prijave bodo odprte od 5. do 24 .6. 2024. 

Prijava preko aplikacije eAsistent je brezplačna in vsem dostopna. Če ste pozabili geslo, vtipkajte v spletni brskalnik (npr. Google) eAsistent za starše in kliknite pozabljeno geslo oz. ste pozabili geslo. Zatem vpišete vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli novo geslo za dostop v aplikacijo eAsistent vašega otroka. 

V kolikor imate težave pri prijavah na posamezne dejavnosti  se obrnite na  Polono Lampret (polonca.lampret@osferdavesela.si). 

Vljudno vas prosimo, da se držite dogovorjenega roka, saj po tem datumu pričnemo z obdelavo podatkov in oblikovanjem oddelkov podaljšanega bivanja in jutranjega varstva že za šolsko leto 2024/25.