Srečo kuje, kdor druge osrečuje

V sredo, 25. maja, je šolska avla postala prizorišče zborovskega petja, igranja in dobrodelnosti. Koncertu vseh šolskih pevskih zborov in ID flavta so se pridružili šestošolci z ustvarjalno pevsko in dramsko točko, z grafikami naših učencev, ki so si jih lahko v preddverju izbrali obiskovalci, pa smo zbirali sredstva za šolski sklad.

Že ob prihodu je obiskovalce razveselila pestra razstava grafik naših učencev, ki so nastale pod mentorstvom Jelke Rojec, Polone Lampret in Bojane Iljaž. Goste so prijazno sprejemale hostese, pričakala pa jih je celo limonada, ki so jo pripravili šestošolci. Hvaležno smo ob tem sprejeli vsak dar, namenjen našim učencem.

 

Večer so s skupnim prepevanjem uvedli vsi pevci, zbrane pa je pozdravila ravnateljica Angelca Mohorič. Svoje letošnje pevsko poustvarjanje so v koncertu predstavili vsi trije pevski zbori. Najmlajši, ki so se jim pridružili pevci Podružnične šole Temenica, so navdušili s prisrčnostjo in mehko ubranostjo svojih glasov, vodi jih Dominik Jakšič, ki je s klavirsko spremljavo obogatil celoten koncert. Otroški in mladinski zbor, ki pojeta pod taktirko Simone Zvonar, sta se že z zrelejšimi zvoki predstavila vsak z dvema sklopoma skladb. Zaigrali sta skupini flavtistk, ki vadita pod mentorstvom Polone Lampret. Šestošolci, ki sta jih pripravili razredničarki Jelka Rojec in Martina Jurkovič, so s šaljivo dramsko točko in pesmijo Treba je pomagati navdušili obiskovalce in jih še posebej nagovorili k dobrodelnosti. Večer sta z besedami izpod peresa Nejke Omahen spretno povezovala šestošolca Enej in Daša, o šolskem skladu in njegovem letošnjem delovanju pa je spregovorila njegova predsednica Lidija Oštir. Zaključili smo z radostnim prepevanjem vsem znane slovenske popevke Zemlja pleše.

 

Pester koncertni večer, obogaten z dobrodelno noto, smo skupaj oblikovali številni mentorji in več kot 120 nastopajočih učencev. Veseli smo za vse iskrene aplavze, ki so za nas pohvala in spodbuda za nadaljnje ustvarjanje, ter hvaležni za vsak dar, ki ste ga namenili za šolski sklad. Srečo kuje, kdor druge osrečuje!