ŠVN Kranjska Gora, 8. razred

Končno smo učenci 8. razreda dočakali težko pričakovano šolo v naravi. Kranjska Gora nas je pričakala z zasneženimi okoliškimi vrhovi. Po namestitvi in obilnim kosilu smo pričeli z aktivnostmi. A-jevci smo odšli na pohod v dolino Krnico. B-jevci pa  smo se preizkusili v lokostrelstvu in se zabavali v športnih igrah. Dan smo zaključili z večernem ogledom Kranjske Gore. Lahko si ogledate  nekaj utrinkov…



  1. dan. Torek. Pohod na Srednji Vrh – 16 km. Pohod do naravnega rezervata Zelenci – 8 km. Varno v naravo, zdravilne rastline in gorništvo so bile naše današnje dejavnosti. Dopoldansko znanje o gorništvu smo preizkusili na popoldanskem pohodu, kjer smo bili učenci vodiči svojim sošolcem in učiteljem. Izkazali smo se odlično, počutili smo se odgovorne in ponosne. Večer nam je učiteljica Maja popestrila z zabavnim kvizom. Vprašanje še za vas: Kateri gram nič ne tehta? (Odgovor sledi jutri.) Prijetno utrujeni odhajamo spat in upamo, da noč ne bo prekratka.

  1. dan. Sreda. Že veste odgovor na včerajšnje vprašanje? Pravilni odgovor je avtogram. Tudi danes smo bili raziskovalno in športno naravnani. Raziskovalne metode v biologiji smo preizkusili ob jezeru Jasna. Značilnosti mokrišč pa smo podrobneje spoznali v Zelencih. Večer smo zaključili s predavanjem Varno v gore. Za sladke sanje pa so poskrbele tudi kuharice s cesarskim pražencem.

  1. dan . Četrtek. Kljub temu, da se naša šola v naravi počasi bliža h koncu, nam energija ne pojenja. Odšli smo na pohod v sredogorje, se preizkusili v lokostrelstvu, spoznavali rastline in triglavski narodni park, dan pa zaključili z zaključnim večerom. Po sobah smo pripravili točke ter se za konec še malo zavrteli v ritmu glasbe. Veselimo se še zadnjega dne, ko nas čaka orientacija v naravi.