Zimski športni dan – drsanje na PŠ Temenica

V četrtek, 11. 1. 2023, smo učenci PŠ Temenica imeli zimski športni dan – DRSANJE.
V uvodnem delu smo se v učilnicah pogovorili o pravilih na drsališču, o možnih posledicah, če le teh ne upoštevamo. Preko posnetkov in demonstracij smo se urili o pravilni drži, padcih, kako se poberemo ob padcu in osnovne tehnike drsanja.
Sledilo je oblačenje v toplejša in nepremočljiva oblačila in priprava na drsanje. Ob vstopu na drsališče, smo se sprva privajali na led, korakanje po ledu, drsali ob pomoči sošolcev, učiteljic in »medvedov«. Prav vsi učenci smo po svojih zmožnostih samostojno drsali, kljub temu, da smo nekateri bili prvič na drsalkah. Učenci smo pokazali, da si znamo med seboj zelo pomagati in spodbujati. Ker pa smo se držali vseh pravil in navodil, je športni dan potekal brez težav in poškodb. Po končanem drsanju smo se preoblekli, preobuli ter odšli v šolo na malico, ki smo si jo že zelo zaslužili. Po odmoru smo se vrnili na led in pokazali, kako dobro že drsamo. Drsali smo mimo manjših ovir, preizkušali obrate in se v drsanju neizmerno zabavali.
Po končanem drsanju smo se polni vtisov, novih izkušenj in prijetno utrujeni vrnili v šolo, kjer nas je čakalo toplo kosilo.
Učenci in učiteljice PŠ Temenica se iskreno zahvaljujemo PDG Temenici in Športnemu društvu Temenica za izposojo drsalk in uporabo drsališča.
Neizmerno smo vam hvaležni tudi za topel čaj, ki nas je pogrel na ta zimski športni dan.